Kategória:

OBSADENÉ - Základy tvorby video podcastu 

OBSADENÉ - Základy tvorby video podcastu 
Publikované: 26. 8. 2024, 13:40
jaroslav.lacko@trencin.sk
Upravené: 14. 10. 2024, 09:32
Chcete začať s tvorbou video podcastu, no neviete, kde začať? Tento praktický workshop vás prevedie všetkými krokmi potrebnými na vytvorenie profesionálneho video podcastu od základov až po finálnu postprodukciu.

Tento workshop vás krok po kroku prevedie celým procesom, od prvých príprav až po finálnu úpravu. Naučíte sa všetko, čo potrebujete vedieť na vytvorenie profesionálne pôsobiaceho video podcastu, pričom sa zameriame na všetky kľúčové aspekty tvorby – od technických detailov až po kreatívne rozhodnutia.

Počas workshopu sa naučíte: 

  • Základy svietenia – Ako správne nasvietiť scénu, aby ste dosiahli príjemný a profesionálny vzhľad. 
  • Kompozícia záberov – Základy správnej kompozície, ktorá bude divákov prirodzene priťahovať a zvýrazní kľúčové prvky vášho obsahu. 
  • Záznam zvuku – Ako zabezpečiť čistý a kvalitný zvuk, ktorý je pre video podcast kľúčový, od výberu mikrofónov po správnu techniku záznamu. 
  • Video formáty – Zorientujete sa v rôznych video formátoch a rozlíšeniach, aby ste vedeli, ktorý formát je najvhodnejší pre váš obsah. 
  • Základy postprodukcie – Úvod do strihania, úpravy zvuku a farebných korekcií pomocou dostupných softvérov, aby vaše video malo profesionálny finiš. 

Workshop je určený pre začiatočníkov, ktorí chcú vytvárať video podcasty a naučiť sa základy technických aj kreatívnych aspektov produkcie. Každý účastník si odnesie komplexné základy, ktoré mu umožnia spustiť vlastný video podcast. 

Workshop povedú skúsený lektori – Michal Večeřa a Jaroslav Lacko 

Termín: 16 a 23.10., 6, 20 a 27.11. 2024 

Miesto konania: KKC Hviezda, Kniežaťa Pribinu 197/3, 911 01 Trenčín  

Rozsah: 6×1,5 hodiny (9:30-11:00)  

Kapacita: 25 osôb  

Cena: 27.60,- Eur  

Podmienkou účasti je byť prihlásený na Otvorenú výzvu na workshopy a registrácia na workshop so zaplatením úšastníckeho poplatku.  

Cena: 

27.60,- € V prípade, že sa ti nechce absolvovať administratíva, vyplňovanie registračného formulára, prihlasovanie na výzvu a si pripravený zaplatiť plnú sumu za naozaj kvalitný workshop, zakúp si ho na našom eshope a 15. 10. 2024 o 15:00 ťa čakáme vo Hviezde.  

13.80,- € Ak si u nás už nejaký workshop absolvoval, stále môžeš po prihlásení mať tento workshop za zvýhodnenú cenu.    

0 € Ak je kultúra a kreativita tvoj život a ešte si u nás žiadny workshop neabsolvoval, máš šancu získať tento workshop po registrácii úplne zadarmo.   

Ak chcete získať workshop zadarmo (pre tých, čo sa zúčastnia workshopu v KKC Hviezda 1. krát), alebo za polovičnú cenu registrujte sa na našu otvorenú výzvu. 

Podmienkou účasti na tomto workshope za zvýhodnené ceny je vyplnenie prihlášky a všetkých potrebných príloh k Otvorenej výzve a ich doručenie do 30. 9. 2024 do 14:00h a zakúpenie si miesta na workshope cez link ktorý získaš po akceptácii tvojej prihlášky.  

Ak sa vám zdá, že ide o príliš veľa dokumentov a máte problém s ich vyplnením alebo vytlačením, dohodnite si osobné stretnutie prostredníctvom e-mailu: julia.strakova@trencin.sk alebo na tel. č: 0904 093 113 Radi vám s tým pomôžeme. 

Integrovaný regionálny operačný program 2014 – 2022 je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionáneho rozvoja.

Najnovšie články