Kategória:

Interaktívne hudobné aplikácie a sound-art v 3D prostredí

Interaktívne hudobné aplikácie a sound-art v 3D prostredí
Publikované: 21. 10. 2024, 13:01
jaroslav.lacko@trencin.sk
Upravené: 21. 10. 2024, 13:04
Posuňte hudbu do vizuálnej roviny s použitím interaktívnych aplikácií a sound-artu v 3D prostredí. Naučte sa pracovať s programom, ktorý vám pomôže dodať hudobnému pokladu impozantný vizuál, ktorý bude reprezentovať váš zámer.

Obsah workshopu:

Workshop bude zameraný na VCV rack pre tvorbu hudby a cables.gl pre tvorbu vizuálov. Ich spojenie je ideálne pre tvorbu jednoduchej audio vizuálnej inštalácie, kde vizuál reaguje na live generovaný zvuk.
https://vcvrack.com/
https://cables.gl/

Lektorom workshopu bude digitálny umelec Boris Vitázek. Študoval intermediálnu tvorbu na AFAD v Bratislave – jeho práca zahŕňa mnoho rôznych médií – výtvarné umenie, 3D mapping, interaktívne umenie, sound art, herné umenie, video a fotografiu, a rozsiahlu prácu s divadlom. Experimentálna hudobná scéna by sa mohla považovať za jeho prirodzené prostredie – spolupracuje s hudobnými festivalmi, organizuje podujatia, venuje sa aj DJingu a pracuje na audiovizuálnych dielach. Jeho zručnosti sa týkajú interaktívneho dizajnu, dramaturgie a kombinácie mnohých médií do jedného komplexného diela. V rámci svojej práce používa software ako Blender, Unity, VCV rack, DaVinci Resolve a VVVV, ktoré sú najviac prepojené s jeho dielami a komunitnými aktivitami.

Termín: 31.10. 2024 

Miesto konania: KKC Hviezda, Kniežaťa Pribinu 197/3, 911 01 Trenčín 

Rozsah: 4 hodiny (16:00-20:00) 

Kapacita: 8 osôb 

Lektori: Boris Vitázek 

Cena: 0,- eur

Podmienkou účasti je byť prihlásený na Otvorenú výzvu na workshopy a registrácia na workshop. 

Počítače a softvér pre účastníkov workshopu budú zabezpečené. Uchádzač si ale môže doniesť aj vlastný notebook. 

Po vyplnení registračného formuláru ťa budeme kontaktovať prostredníctvom mailu, v ktorom ti zašleme vyplnené dokumenty k prihláške. Tieto dokumenty si môžeš stiahnuť a vyplniť aj sám. 

Podmienkou účasti na tomto workshope za zvýhodnené ceny je vyplnenie prihlášky a všetkých potrebných príloh k Otvorenej výzve a ich doručenie do 25. 10. 2024 do 14:00h a zakúpenie si miesta na workshope cez link ktorý získaš po akceptácii tvojej prihlášky.  

Ak sa vám zdá, že ide o príliš veľa dokumentov a máte problém s ich vyplnením alebo vytlačením, dohodnite si osobné stretnutie prostredníctvom e-mailu: julia.strakova@trencin.sk alebo na tel. č: 0904 093 113. Radi vám s tým pomôžeme. 

Integrovaný regionálny operačný program 2014 – 2022 je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionáneho rozvoja.

Najnovšie články