Kategória:

ArtKino Metro v Kultúrno-kreatívnom centre Hviezda  

ArtKino Metro v Kultúrno-kreatívnom centre Hviezda  
Publikované: 22. 10. 2024, 15:05
alexandra.gavendova
Upravené: 22. 10. 2024, 15:07
Dobrá správa pre všetkých milovníkov kinematografie. Aj keď sa budova ArtKina Metro momentálne rekonštruuje, filmové zážitky sa nezastavia. Vďaka spolupráci ArtKina Metra s KKC Hviezda sa môžeme tešiť na bohatý filmový program. Čo všetko nás čaká? To sme sa rozhodli zistiť priamo od majiteľa kina Branislava “Slnka” Hollého. 

Ako vnímaš spoluprácu medzi Kinom Metro a  KKC Hviezda? Čo pre teba osobne znamená, že Kino Metro bude dočasne premietať práve v tomto priestore?  

Veľmi si vážime, že nám mesto Trenčín prostredníctvom KKC Hviezda poskytne priestor, v ktorom dočasne nájdeme náš azyl. 

Symbolicky sa opäť prepoja dve bývalé kiná z bohatej trenčianskej kultúrnej histórie.   

Okrem krásne zrekonštruovaných priestorov Kultúrno-kreatívneho centra sme tu našli ochotný kreatívny kolektív, ktorý nám vychádza v ústrety pri riešení technicko-organizačných záležitostí. 

Sťahovanie vôbec nebolo jednoduchou záležitosťou, od posledného premietania v Metre sme sa prakticky ešte vôbec nezastavili a niektoré záležitosti budeme musieť ešte dolaďovať v priebehu nasledujúcich týždňov.          

Aké príležitosti a výzvy vidíš v tejto spolupráci z pohľadu organizátora aj milovníka filmov? 

Hviezda sa pretransformovala na Kultúrno-kreatívne centrum a musí spĺňať kritéria tohto projektu. Na premietanie na dennej báze, tak ako sme boli zvyknutí v našich doterajších priestoroch tu pochopiteľne nebude dostatočný priestor. Budeme sa musieť prispôsobiť novým podmienkam. 

 Zároveň sa budeme snažiť vytvoriť prostredie, ktoré sa bude moderným kinárskym štandardom približovať.  Všetkých to bude stáť oveľa viac úsilia. Za ochotu pomôcť nám v ťažkých časoch sa preto chcem všetkým zamestnancom Hviezdy úprimne poďakovať. Verím, že sa nám spoločne podarí zorganizovať podujatia, z ktorých si diváci odnesú množstvo príjemných zážitkov a zároveň sa nám spoločne podarí udržať kontinuitu klubového kina v krajskom meste.   

Čím sa bude program líšiť od toho, čo si ponúkal vo svojej pôvodnej prevádzke?

Chceli by sme v čo možno najväčšej miere zachovať náš doterajší hrací profil. Predstavení však bude omnoho menej. Z toho vyplýva aj dôslednejšia selekcia filmov a obmedzený počet repríz.

Na aké filmové projekcie sa môžu diváci tešiť ?  

Naši diváci budú mať aj naďalej možnosť pozrieť si všetky dôležité klubové filmy. Budeme pokračovať aj v organizovaní osvedčených filmových prehliadok a festivalov. Už v prvých týždňoch sa diváci v programe môžu tešiť aj na najlepšie filmy z festivalov Cannes, Berlin a Benátky v rámci prehliadky Be2can.  Aj naďalej bude mať v programe zastúpenie aj česká a slovenská filmová tvorba. 

Zachovať chceme aj detské predstavenia či premietania pre seniorov.  

Priaznivcov kinematografie a filmových diskusii v stredu 4. decembra srdečne pozývame na EUROPEAN CINEMA NIGHT.  

Sme radi, že sme aj napriek našej náročnej situácii opäť dostali dôveru od európskych organizácii na zorganizovanie tohto prestížneho európskeho podujatia a naše mesto opäť zažiari európskej filmovej mape. Ešte viac si vážime dôveru našich návštevníkov, ktorú nám intenzívne vyjadrujú nepretržite od zatvorenia Metra. Dúfame, že si nájdu cestu do nášho nového pôsobiska. Bez nich by to celé nemalo zmysel.

Tešíme sa na vašu návštevu KKC Hviezda a veríme, že si spoločne vychutnáme skvelé filmové zážitky. Sledujte naše podujatia, kde nájdete celý náš program a už čoskoro aj kompletný novembrový program premietaní ArtKina Metro.

Najnovšie články

Interaktívne hudobné aplikácie a sound-art v 3D prostredí

Čítať viac